Inventariseer je inboedel ten tijde van Corona

U zit in uw "kot" en hebt tijd over? Nu is het juiste moment aangebroken voor een bewijsdossier (inventaris) op te maken van al uw bezittingen. 

Waarom een bewijsdossier opstellen?

Als er bij u ingebroken wordt, kunt u dan bewijzen wat er gestolen is? Heeft u het aankoopbewijs nog wel, weet u waar het ligt? Kan de verkoper u na zoveel jaar nog een kopij bezorgen? Daarom raadt SJ Verzekeringen alvast aan voor een bewijsdossier van uw bezittingen op te stellen, beter nu ten tijde van deze Corona crisis als wanneer het te laat is na een inbraak of schade door brand.

Hoe kan u uw bewijsdossier vervolledigen of samenstellen?

Uw bewijsdossier kan op een eenvoudige manier vervolledigd worden. Onderstaand vind u alvast vijf belangrijke tips die we aanraden:

  1. Zoek alle bewijsstukken bij elkaar.
  2. Maak foto’s van waardevolle voorwerpen zoals juwelen, horloges, kunstwerken, meubels, verzamelobjecten, … en beschrijf ze. Als extra kan u er de aankoopprijs én indien gekend huidige prijs op plakken.
  3. Probeer eens een schatting te maken van de waarde van de inhoud van uw kleerkast, schoenen verzameling, handtassen, kortom de inhoud van uw woning.
  4. Maak hiervan een dossier en bereken de totale waarde.
  5. Kijk in uw verzekeringspolis of u voldoende gedekt bent, want als u voor 50.000 euro verzekerd bent en u hebt voor 100.000 euro inboedel dan krijgt u ingeval van 20.000 euro brandschade maar 10.000 euro vergoed ten gevolge van het evenredigheidsbeginsel.

Wil je hierover meer weten, contacteer ons snel, we helpen u met veel plezier verder.

Op alle offertes die gemaakt worden tijdens de corona crisis geven wij een extra korting, dit om uw verlies aan inkomsten tijdens de crisis te milderen.

Bel ons op 03/665.24.18. of stuur een mailtje naar [email protected]