Aanpassingen in BA Gezin en Brand voor de opvang van vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne brengt een ongeziene vluchtelingenstroom op gang en heel wat mensen zijn op zoek naar onderdak. Gelukkig is de solidariteit groot en worden er heel wat acties opgezet. Sommigen gaan nog verder en stellen hun hart en hun huis open om vluchtelingen thuis op te vangen. Voor hen voorzien wij graag enkele aanpassingen in BA Gezin en Brand

Deze aanpassingen:

  • gelden op zowel de polissen van Baloise, als ex-Fidea en ex-Athora
  • gelden zolang het statuut van de tijdelijke beschermingsregel voor vluchtelingen (cf. het uitvoeringsbesluit (EU)
  • 2022/382 van 4 maart 2022 van toepassing is
  • worden automatisch en gratis toegepast
  • beheren wij volgens de polisvoorwaarden van de verzekeringnemer
BA Gezin

Als onze verzekerde vluchtelingen opvangt in de woning die hij zelf ook bewoont, dan beschouwen wij de vluchtelingen ook als verzekerden gedurende de periode dat zij effectief bij onze verzekerde verblijven.

Onze verzekerden en de inwonende vluchtelingen zijn onderling geen derden.

Euromex Rechtsbijstand Privéleven

Ook voor de waarborg Rechtsbijstand Privéleven in een polis BA Gezin beschouwt Euromex de inwonende vluchtelingen als verzekerden voor de waarborgen strafrechtelijke verdediging, burgerlijk verhaal en bijstand Fonds voor de Medische ongevallen.

Bij een geschil tussen de verzekeringnemer en zijn gezin en de inwonende vluchtelingen, is er sprake van tegengestelde belangen en kunnen enkel de verzekeringnemer en zijn gezin blijven rekenen op onderschreven voorwaarden.

Brand

Als onze verzekerde vluchtelingen opvangt in de woning die hij zelf ook bewoont, dan beschouwen wij die als personen die bij de verzekeringnemer in huis wonen.

Als onze verzekerde de woning niet zelf bewoont, maar ter beschikking stelt van een vluchteling, dan bieden wij de volgende uitbreidingen aan: 

  • een afstand van verhaal te voorzien t.o.v. de gebruiker van de woning
  • een verzekering voor de inboedel voor rekening van wie het behoort met een verzekerd bedrag van 5.000 EUR (ABEX-index 906)

Die woning kan een volledig gebouw of een appartement zijn.

Let op: maakt het appartement deel uit van een blokpolis, dan voorzien wij eveneens een gratis gebruikersaansprakelijkheid die de afstand van verhaal vervangt. 

Is een vluchteling aansprakelijk voor schade waarvoor wij betalen in de aanvullende verzekering ‘verhaal van derden’? Dan heeft onze klant een ‘Engelse franchise’.